Ylös

Ripsien irtoamiset – syyt ja apukeinot

Mukaan OLAVI

Liiallinen ripsien irtoaminen on yleinen vaiva naisten keskuudessa. Haluamme löytää tapoja vahvistaa ripsiämme mutta ehkäisy on avain kaikkeen. Ota selvää, mikä aiheuttaa ripsien irtoamista ja ala taistella kauniista katseesta!

Ripset ovat hyvin hentoja karvoja. Monet tekijät voivat vaurioittaa niitä ja saada ne irtoamaan ennen niiden eliniän loppumista. On hyvä tietää, mikä aiheuttaa ripsien irtoamista ja miten ripsiä voi suojella.

Ripsien irtoamisen syyt

Joskus irtoaminen on sairauden merkki. Joskus hormonit ovat vastuussa ja siihen voimme harvoin vaikuttaa. Usein ongelma on kuitenkin omat tekemiset, voimme esimerkiksi hieroa silmiämme liikaa. Tässä yleisimmät syyt ripsien irtoamiseen:

  1. Tekoripsien käyttö usein – heikentää ripsiä.
  2. Vääränlainen meikinpoisto – silmien hierominen vanulapulla vaurioittaa ripsiä.
  3. Ripsentaivuttajan säännöllinen käyttö.
  4. Ripsivärin liiallinen käyttö, joka saa ripset liimaantumaan yhteen.
  5. Hormoniepätasapaino (esim. raskauden tai vaihdevuodet).
  6. Säännöllinen värjääminen hennalla heikentää ripsiä.
  7. Huonojen ripsivärien ja vanhentuneiden kosmetiikkatuotteiden käyttö.
  8. Vähän vitamiineja ja hivenaineita sisältävien ruokien syönti. Ainesosat ovat tärkeitä ripsien terveydelle.
  9.  Lääkkeet, antibiootit, sairaudet, stressi.

Ripsien irtoaminen. Milloin se on ongelma?

Ripsiä irtoaa tietenkin 2,3 tai jopa 4 päivässä. Jos ripsiä näkyy vanulapussa meikinpoiston aikana, ei ole syytä paniikkiin. Tämän on täysin normaalia, koska ripset (kuten kaikki muut karvat) irtoavat jonkin ajan kuluttua ja kasvavat uudelleen. Tämä prosessi on ripsen elinkaari.

Mikäli ripsiä irtoaa paljon enemmän, syntyy ongelma. Jos ripsiä irtoaa yhä enemmän ja ripset harvenevat, se voi olla merkki yllä olevista vaivoista. On korkea aika selvittää, mitä tehdä, kun ripset irtoavat.

Miten estää ripsiä irtoamasta?

Helpoin tapa on löytää ripsien irtoamisen syy ja hankkiutua eroon siitä. Tämä ei tietenkään ole aina aivan helppoa, koska irtoaminen on usein monen eri tekijän syy. Mitäs sitten tehdään?

Ensiksi tulisi varmistaa, että ruokavalio sisältää paljon hivenaineita ja vitamiineja. Toiseksi on hyvä vähentää kaikkia mahdollisia mekaanisia vaurioita, jotka voivat huonontaa ripsien kuntoa. Kiinnitä huomiota käyttämiisi ripsiväriin ja eyelinereihin, ehkä ne ovat jo vanhentuneet. Jos kaikki asiat ovat kohdillaan, on aika pitää ripsistä huolta kunnolla.

Ripsiseerumi – apu ripsien irtoamiseen

Ripsien hoitoaineiden säännöllinen käyttö on helpoin tapa palauttaa ripset vanhaan loistoonsa. Jos ne ovat heikentyneet, negatiivisten tekijöiden rajoittaminen ei enää riitä. Niille on tarjottava tärkeitä vitamiineja ja vahvistavia ainesosia jatkuvasti, joiden ansiosta hiustupit istuvat tiukemmin kiinni ja ripset lakkaavat irtoamasta liiallisesti. Sen sijaan ne kasvavat pitempinä, paksumpina ja joustavampina. Ripsiseerumi auttaa minimoimaan irtoamista ja tekee ripsistä vaikuttavan kauniit.