Ylös

Mitä on superfoodit?

Mukaan OLAVI

Superfoodeista on tullut todella suosittuja pari vuotta sitten. Voimme huomata, että superfood-tuotteiden ostamisesta ja syömisestä on tullut trendikästä. Tiedämmekö, mitä syömme, vai seuraammeko vain muita?

Maaperän ravintoaineet on kulutettu loppuun. 100 vuotta sitten ihmiset saivat istuttamastaa ruoasta kaikki tärkeät vitamiinit ja mineraalit. Nykyisin sivilisaatiomme ruosta puuttuu ravinteita. Ruokavalion täydentäminen ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää terveydellemme, kuin se nyt on. Saamme kaikki tarvittavat vitamiinit ja mineraalit pillereistä, mutta vain pieni prosentti niistä imeytyy kehoon. Yhä useammat ihmiset kärsivät kroonisista sairauksista jotka eivät ole olleet yhtä yleisiä muutama vuosi sitten. Meillä on suuri halu syödä, mutta huolimatta ruoan määrästä, emme saa siitä tarpeeksi tarvitsemiamme aineita. Tutkijat sanovat meidän yksinkertaisesti näännyttävän itsemme. Superfoodit voivat antaa oleellisia ravintoaineita, joita ei tavallisesta ruokavaliosta löydy.

Mitä superfoodit ovat?

Superfoodit voivat olla vihanneksia tai hedelmiä, joiden ravintoainemäärä on suuri ja vähän kaloreita. Superfoodit voiva sisältää 100 kertaa enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuin tavallinen ruoka. Superfoodit eivät ole ihmisen tekemää, prosessoitua ruokaa. Se on aina luonnollista. Koska useimmat superfoodit syödään raakana, niissä on myös enemmän kuitua ja alhaisempi glykeeminen indeksi. Jos syöt superfoodeja säännöllisesti, tunnet itsesi tyytyväiseksi, energisemmäksi ja onnelliseksi. Jotkut superfoodit, kuten marjat, voivat auttaa pudottamaan painoa ja parantamaan joitain sairauksia.

Mitkä ovat suosituimmat superfoodit?

Avokadossa on paljon näkökyvylle ja keskushermostolle hyvää tekemää luteiinia. Monet luulevat avokadon sisältävän paljon epäterveellistä rasvaa, vaikka se onkin hyvä tyydyttämättömien rasvojen lähde.

Mustikassa on paljon C-vitamiinia, joka tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa tehokkaasti.
Ikivääri estää tulehduksia, on antibakteerinen ja puhdistaa limaa kehosta.

Valkosipuli ei ehkä haise parhaimmalle, mutta sen on todistettu alentavan verenpainetta ja estävän syöpäsolujen kasvua. Valkosipulia on käytetty vuosisatojen ajan parantamaan flunssaa ja punatautia. Se tappaa kaikki bakteerit ja virukset joita olemme saaneet.

Aloe vera on loistava kasvi, jonka geeli auttaa hillitsemään hiivasienen kasvua. Se puhdistaa maksaa ja suolistoa auttaen ruoansulatusongelmissa. Se parantaa tulehduksia ja närästystä.

Raaka hunaja on hyvä proteiinin lähde. Se ehkäisee tulehduksia ja on antibakteerinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *