Ylös

LÖYTÖ! Kulmageeli. Sinun täytyy kokeilla sitä!

Mukaan OLAVI

Silmät ovat sielun peili, ja kulmakarvat ovat kuin tämän peilin kehys. Meidän tehtävämme on varmistaa, että kehys juuri oikea meille, parantaa ulkonäköämme ja sopii yhteen kasvojemme muodon kanssa. Todennäköisesti kukaan ei ole eri mieltä väitteestä, jonka mukaan silmät ovat meikin tärkein elementti; onhan kyseessä kasvojen kohta, johon keskustelukumppanimme kiinnittää huomionsa keskustellessaan kanssamme. Siksi kulmakarvoja ei kannata ohittaa meikatessa – kulmakarvat ovat olennainen osa silmiä.

Nykyään yhä useammat kosmetiikkamerkit tuovat markkinoille uusia kulmakarvameikkituotteita. Yksi tällaisista uutuuksista on kulmageeli. Oletko jo kuullut siitä? Tiedätkö, miten sitä käytetään?

Aikoinaan ohuita ja kapeita kulmakarvoja pidettiin trendikkäinä, mutta nykyään trendi on kääntynyt luonnollisempaan suuntaan, paksuihin ja tuuheisiin kulmakarvoihin. Niistä on itse asiassa tullut nykyisten meikkitrendien ykkösaihe. Viime aikoina kulmakarvojen kosmetiikkasegmentti on myös kasvanut huomattavasti. Tämän seurauksena kulmakarvojen meikki- ja hoitotuotteita on yhtä runsaasti kuin esimerkiksi silmämeikkituotteita. Tiesitkö, että #eyeyebrows on merkitty yli 15 miljoonaa postaukseen Instagramissa? Miksi olemme niin hulluna kulmakarvoihin? Miksi kulmageelit ovat niin suosittuja naisten keskuudessa?

Kulmageelin edut

Ensinnäkin sen lisäksi, että geeli tuottaa sinulle meikkituotteelle tyypilliset vaikutukset, se pystyy myös hoitamaan kulmakarvoja. Toiseksi kulmageeli suojaa kulmakaaria vaurioilta, ja jos käytät myös kulmaseerumia päivittäin, voit olla varma, että kulmageeli tehostaa vaikutuksia ja korostaa kulmien kauneutta entisestään. Kulmageeleissä on vielä yksi myönteinen puoli, joka on syytä mainita – ne ovat uskomattoman helppokäyttöisiä. Siksi jopa ne, jotka eivät pidä itseään mestareina meikin levittämisessä, tuntevat olonsa varmaksi käyttäessään kulmageeliä.

Ennen kuin tartut kulmageeliin…

Ennen kuin käytät kulmageeliä, tarkastele kasvojasi ja mieti, sopiiko kulmakarvojesi muoto kasvoihisi. Jos et ole varma, käytä yleistä 3-linjaista menetelmää, mutta tietysti myös vaistosi ja makusi ratkaisee. Tiesitkö, että luonnolliset kulmakarvat muodostavat eräänlaisen puoliympyränmuotoisen kaaren, joka kapenee päistään? Tällainen muoto sopii myös useimmiten soikeille kasvoille. Muut kasvojen muodot vaativat hieman työtä kulmakarvojen kanssa.

Miten sovittaa kulmakarvojen muoto kasvojen muotoon?

  • Pyöreät kasvot näyttävät hyvältä, kun kulmakarvat muistuttavat kolmiota, mikä tarkoittaa, että kulmakaarien tulisi olla hieman korkeammalla kuin muu kulmakarva.
  • Pitkänomaiset kasvot tarvitsevat kulmakarvat, joiden häntä laskee alaspäin ohimoiden lähellä. Tämä saa kasvot näyttämään hieman leveämmiltä.
  • Kun kyseessä ovat neliönmuotoiset kasvot, kulmakarvojen tulisi sijaita kahdessa kolmasosassa koko kulmakarvojen pituudesta.
  • Kolmiomaisille kasvoille sopivat kulmakarvat, jotka kapenevat eivätkä ole liian pitkät.

Koska jokainen meistä on hieman erilainen, myös kulmakarvojen muodon pitäisi olla hieman erilainen – niin sanotusti juuri sinulle räätälöity. Jos et ole vakuuttunut siitä, millainen kulmakarvojen muoto sopii sinulle parhaiten, käy ammattitaitoisen kosmetologin luona. Kun saat kulmakarvat kartoitettua kosmetologin toimesta, sinun on helpompi vain ylläpitää lopputulosta.

Miten kulmageeliä käytetään?

Jos olet onnistunut löytämään oikean muodon kulmakarvoillesi, on aika käyttää kulmageeliä. Tämä kosmetiikka auttaa sinua määrittelemään ja kesyttämään kuritonta kulmakarvoitus ja järjestämään ne juuri sellaisiksi kuin haluat. Ennen kuin päätät käyttää värillistä kulmageeliä, hanki ensin kirkas versio, jotta opit, miten sitä käytetään ja millaisen vaikutuksen se saa aikaan kulmakarvoissasi. Kirkasta kulmageeliä tulisi käyttää kulmiin, jotka ovat kauniit ja paksut ja jotka eivät vaadi suurempaa korjailua. Toisaalta värillinen kulmageeli sopii paremmin niille, joilla on ohuet ja harvat kulmakarvat – värin pitäisi korjata nämä ongelmat.

Väri ja tyyli: mikä kulmageeli on paras?

Tuotteita, joista voimme valita, on paljon. Muista valita testattua ja turvallista kosmetiikkaa, joka ei ole liian puuterimaista, sillä muuten se saattaa hilseillä ja tahrata kasvosi. Kätevimmän kulmageelin koostumus on öljyinen, mikä helpottaa tuotteiden levittämistä kulmakarvojen päälle. On myös joitakin kulmageelejä, jotka pystyvät parantamaan kulmakarvojen väriä värjäämättä ihoa, mikä on optimaalinen ratkaisu erityisesti aloittelijoille.

Mielenkiintoista on, että useimmat kulmageelit on rikastettu joillakin hoitavilla aineilla, kuten keratiinilla. Tämä on proteiini, joka luonnostaan muodostaa ihmisen hiukset sekä muun karvoituksen ja kynnet. Yksi keratiinin käytön suurimmista eduista on, että se vahvistaa hiuksia ja muuta karvoitusta, ja estää niiden kuivumista.

Jos etsit kulmageeliä, tarkista aina, että se on vedenkestävä. Loppujen lopuksi et halua, että geeli hikoilee pois kulmakarvoistasi jättäen kasvoillesi ikävän ruskehtavan tahran.

Yksi parhaista ja monien mielestä huippuluokan kulmakarvameikkituotteista on Dior Diorshow Bold. Se on koostumukseltaan kevyt ja mikrokuiduilla rikastettu. Muita melko hyviä kulmakarvameikkituotteita tarjoavia tuotemerkkejä ovat Loreal ja Maybelline sekä jopa The Balm – tuotemerkki, joka on kuuluisa laadukkaiden kulmakarvojen hoitotuotteiden valmistuksesta.