Ylös

Kotitekoiset kurkkukauneustuotteet – ominaisuudet ja helpot reseptit

Mukaan OLAVI

Kurkku sisältää enimmäkseen vettä. Sisältääkö se lisäksi ihmeainesosia, jotka auttavat päivittäisessä ihonhoidossa? Tietenkin! Ota selvää, mitä kurkku voi tehdä puolestasi taistellessasi kotona upean ihon ja hiusten puolesta. Hemmottele itseäsi kurkku-kylpylähoidoilla ja tunne raikkauden tunne omalla ihollasi.

Biologian tunneilta on varmaan tuttua, että kurkku koostuu 95% vedestä. Omasta kulinaristisesta kokemuksesta puhuen tiedämme kuitenkin sen olevan aika maukas vihannes. Mikään ei kuitenkaan ole puhunut sen puolesta, että kurkkua ei voisi käyttää päivittäisessä huolenpidossa. Onneksi joku päätti testata kurkun raikkaita ominaisuuksia kauneustuotteissa. Mitä me tiedämme asiasta tänään?

Mitä kurkku sisältää?

Tiedätkö miksi kurkkua kannattaa käyttää päivittäisessä huolenpidossa? Tämä viattoman näköinen vihannes sisältää monia kiinnostavia ainesosia – mineraalisuolia, A-, B-, C- ja E-vitamiineja, orgaanisia happoja ja hyödyllisiä entsyymejä. Kurkku sisältää myös askorbiinia, jonka ansiosta siinä on vaalentavia ominaisuuksia. Lisäksi kurkussa on rikkiä, joka sopii täydellisesti öljyisen ja aknealttiin ihon hoitoon bakteerivastaisten ja sienivastaisten ominaisuuksiensa ansiosta. Kun kaikki tämä liukenee veteen, lopputulos on loistava luonnollinen hydrolaatti ja kasvovesi.

Kurkun kosmeettiset ominaisuudet

Kurkkua voi usein löytää kauneustuotteista, koska se sisältää runsaasti ravintoaineita ja vaikka moni niin luulee, se ei sisällä pelkästään vettä. Kurkku-uute on yksi suosituimmista ainesosista kasvovoiteissa, -vesissä, -suihkeissa ja -naamioissa. Miten se toimii?

  • Se koostuu pääasiassa vedestä, eli se kosteuttaa
  • Siinä on sama pH-taso kuin ihollamme, eli se on hyvä kasvovesi
  • Se rauhoittaa, lievittää ärsytyksiä ja tuo raikkautta
  • Se sisältää ihoa vaalentavia ja ihon väriä parantavia ainesosia
  • Se vähentää turvotusta silmien alla
  • Se rajoittaa ihon öljyisyyttä ja tasapainottaa talirauhasten toimintaa

Kurkkua sisältävät kauneustuotteet

Ne tuovat raikkautta ja ovat terveellisiä ihollemme. Lisäksi ne sopivat kaikille ihotyypeille (öljyinen, kuiva, aknealtis, laajentuneet verisuonet, herkkä, ikääntyvä). Ei siis ihme, että kurkkua sisältävien kauneustuotteiden suosio nousee nousemistaan. On olemassa kaksi vaihtoehtoa: voimme ostaa valmiin kurkkua sisältävän tuotteen kaupasta, jonka mukana tulee säilöntäaineita, keinotekoisia väriaineita ja hajusteita – tai voimme tehdä oman tuotteemme. Monen mielestä toinen vaihtoehto on huomattavasti houkuttelevampi. Minkälaisia kurkkupohjaisia tuotteita voi tehdä omassa kodissa?

DIY: Kurkku-päänahkavoide

Purista kurkusta puoli lasillista kurkkumehua. Lisää joukkoon teelusikallinen luonnollista suosikkiöljyäsi. Se voi olla arganöljy, manteliöljy tai vaikka rypälesiemenöljy. Myös oliiviöljy sopii – tai oikeastaan mikä tahansa öljy, kunhan se on kylmäpuristettu ja raffinoimaton (eli enemmän ravintoaineita). Koska kyseessä on päänahkavoide, se auttaa muun muassa hiustenlähdön kanssa. Lisäksi seokseen voi lisätä risiiniöljyä tai vähemmän tunnettua retiisinsiemenöljyä, jossa on samankaltaisia ominaisuuksia mutta kevyempi koostumus. Yhdistä kaikki ainesosat ja kaada miellyttävään suihkepulloon. Käytä suihketta säännöllisesti, eli vaikka jokaisen hiuspesun jälkeen ja muista hieroa kurkkuvoide ihoon. Kurkkupohjaiset kauneustuotteet ovat todella kevyitä, eivätkä ne rasita hiuksia, eli niitä voi käyttää päivittäin. Tuotteen ansiosta hiukset ovat kosteutetut ja sileät ja päänahka vähemmän ärsyyntynyt. Hiustupit vahvistuvat ja hiustenlähtö vähenee.

DIY: Kurkku-kasvonaamio

Kurkkuja voi myös käyttää kasvonaamion tekemiseen. Tässä tapauksessa käytetään kurkkumehun lisäksi tuoretta kurkkulihaa ja -kuorta – kaikki sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Kurkku itsessään rauhoittaa ihoa, kosteuttaa ja vaalentaa ihoa, jonka takia sitä käytetään usein tummien silmänalusten hoidossa. Joskus voi kokeilla hieman runsaampaa kasvonaamiota, sillä pelkästä kurkusta tehty naamio on hyvin yksinkertainen. Kurkkuseoksen voi sekoittaa vihreään saveen (aknealttiille iholle) tai valkoiseen saveen (sekaiholle). Tällä tavalla naamio puhdistaa ylimääräisen talin iholta ja kiinteyttää sekä silottaa ihoa. Kurkkuun voi myös lisätä täysin erilaisia ainesosia – oksallinen tuoretta salviaa, teelusikallinen tuoretta hiivaa ja teelusikallinen aktiivihiiltä. Sekoittamalla kaikki ainesosat yhteen saamme vahvasti puhdistavan, vaalentavan ja antioksidanttisen kasvonaamion. Nämä eivät tietenkään ole ainoat mahdolliset ainesosat. Kurkkuun voi lisätä kaikenlaisia ainesosia – kuten jogurttia, hunajaa, öljyjä yms.

DIY – Kurkku-minttukuorinta

Kuorivan kauneustuotteen tekeminen itse ei ole vaikeaa mutta raikkautta tuovan ja kesällä toimivan reseptin löytäminen ei ole ihan helppoa. Yksi suosituimmista kotitekoisista kauneustuotteista on raikas minttu-kurkkukuorinta, koska sekä kurkku että minttu rentouttavat ihoa. Miten kurkkukuorinta tehdään? Raasta kurkku ja hakkaa minttu sekä sitruunankuori hienoksi. Muutama tippa hoitavaa manteliöljyä on myös hyvä olla. Kuorivaksi ainesosaksi voi valita merisuolan, joka toimii hyvin yhdessä kurkun ja tuoreen mintun kanssa. Kuorinnan raikas tuoksu ja sen rauhoittavat ominaisuudet auringon altistamalla iholla on paras todiste siitä, että tuotetta kannattaa kokeilla. Kurkkukuorinta tekee ihosta täydellisen sileän, parantaa mikroverenkiertoa ja vähentää lievästi selluliittia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *