Ylös

Kukka- ja hedelmäpohjaiset kosmetiikkatuotteet – loistavia kevääseen ja kesään

Mukaan OLAVI

Ruusun- tai laventelintuoksuinen, raikkaan omenan tuoksu tai kypsän vadelman makeus. Kasveista ja hedelmistä tehdyt kosmetiikkatuotteet ovat paras ratkaisu kevääseen ja kuumiin kesäpäiviin. Mitä niiden avulla voi saada aikaan? Lue lisää!

Luonto tarjoaa meille laajan valikoiman kauneustuotteita. Niitä tarvitsee vain etsiä. Luonnollisilla kukka- ja hedelmäpohjaisilla kauneustuotteilla voi myös korvata kaupan synteettiset kauneustuotteet. Säännöllisesti käytettynä tavalliset mansikatkin voivat tuoda kauneutta! Täytyy vain tutustua tiettyjen ainesosien ominaisuuksiin ja sovittaa ne omiin tarpeisiin.

Kasvi- ja kukkapohjaiset kauneustuotteet ovat erityisen arvokkaita kesällä. Niiden ihana tuoksu vaikuttaa positiivisesti jokaiseen päivään. Lisäksi ne ravitsevat ja hoitavat loistavasti. Tiedätkö, mitä ominaisuuksia piilee kukkien kauniissa terälehdissä tai hedelmien mehevässä hedelmälihassa?

KUKAT KAUNEUSTUOTTEISSA

Ruusu – tuo mukanaan kauniita muistoja ja tuoksuja, ja siksi sitä käytetään usein kauneustuotteena. Ruusun löytää useimmiten kukan terälehdistä uutettuna ruusuöljynä tai ruusuvetenä terälehtien tislauksen jälkeen. Molemmat ovat hyviä tuotteita mutta niitä käytetään eri tarkoituksiin. Ruusuöljy on allergiaystävällinen tuote. Siinä on antiseptisiä, tulehduksenvastaisia ja rauhoittavia ominaisuuksia – siksi sitä suositellaan herkälle iholle ja verisuoni-iholle. Ruusuvedessä on samankaltaisia ominaisuuksia mutta se parantaa myös ihon sävyä ja väriä. Yleisesti ottaen ruususta tehdyt tuotteet ovat loistava valinta ikääntyvälle iholle – ne silottavat ryppyjä, kiinteyttävät ihoa yms.

Lummekasvit – nämä yhdistetään usein viattomuuteen ja puhtauteen. Ihan syystäkin, sillä jopa kauneustuotteissa kasvien kukat ja hedelmät nuorentavat sekä kaunistavat. Lummekasvia sisältävät voiteet kosteuttavat ihoa täydellisesti sekä lisäävät joustoa ja sileyttä. Kiinnostavaa kyllä, kasvit toimivat parhaiten yhdessä bambu-uutteen kanssa – yhdessä ne stimuloivat solujen uusiutumista, ravitsevat, elvyttävät ja lisäävät hohtoa. Kaksikon löytää usein suihkusaippuoista, vartalovoiteista ja kasvovoiteista.

Laventeli – kukkii kesän loppupuolella ja piristää loppukesää mukavasti. Kukassa on intensiivinen tuoksu, joka rentouttaa mukavasti – jotkut taas pitävät tuoksua liian vahvana. Kaikkien, jotka eivät koe tuoksua ongelmaksi, tulisi kokeilla laventelia. Miksi? Siinä on antiseptisiä ominaisuuksia, se lievittää ärsytyksiä, stimuloi ihon uusiutumista, puhdistaa ja tasoittaa ihonsävyä. Pienissä laventelinkukissa on runsaasti arvokkaita ominaisuuksia, se voi jopa silottaa pienet rypyt ja kosteuttaa ihoa huolellisesti.

Kamomilla – ainesosa, joka on jotain yrtin ja kukan väliltä. Kamomillan tavallisuudesta huolimatta sitä lisätään usein kosmetiikkatuotteisiin. Tämä tavallinen kukka kasvaa niityillä ja poimimisen jälkeen se esiintyy hoitotuotteissa kahdella tavalla: kamomillaöljynä tai kamomillauutteena. Molemmat lievittävät ärsytyksiä ja tekevät ihosta pehmeämmän. Lisäksi sen vaalentavia ominaisuuksia hehkutetaan usein. Kamomillan avulla pystymme vähentämään liian vahvaa rusketusta ja vaalentamaan hiuksia luonnollisesti.

Syreeni – toukokuussa kauniissa väreissä kukkiva kasvi upealla tuoksulla ja kimpuissa kasvavilla kukkasilla. Kukka löytyy harvemmin kauneustuotteista, koska syreeniöljyn uuttaminen on todella vaikeaa. Öljyä lisätään usein luksustuotteisiin, kuten esimerkiksi hajuvesiin. Syreeniä sisältävät tuotteet valloittavat tuoksullaan mutta myös hyödyllisillä ominaisuuksilla: tuotteet vähentävät talivuotoa, taistelevat aknea vastaan ja vähentävät tummia silmänalusia sekä silmäpusseja.

HEDELMÄT JA MARJAT KAUNEUSTUOTTEISSA

Vadelma – löytyy useimmiten vadelmansiemenöljyn muodossa, vaikka tuoreita marjoja voi kyllä käyttää kasvonaamioiden tekemiseen kotona. Vadelmaa sisältävät kosmetiikkatuotteet ravitsevat syvästi ja elvyttävät ihoa sekä taistelevat vapaita radikaaleja vastaan. Tuotteet vähentävät mustapäitä ja kauneusvirheitä, hidastavat ikääntymisprosesseja ja palauttavat ihon hehkun. Vadelmansiemenöljyä suositellaan myös lämpimästi raskaana oleville naisille, koska siinä on loistavia ominaisuuksia mutta se on samalla turvallinen ja hellävarainen. Vadelmat taistelevat virheettömän ja kauniin ihon sekä hiusten puolesta.

Viinimarjat – viattomilta näyttävät marjat kasvavat pienissä nipuissa matalissa puskissa mutta sisältävät myös runsaasti kiinnostavia ominaisuuksia. Marjat sisältävät paljon antioksidantteja ja arvokkaita vitamiineja. Punaviinimarjoja suositellaan erityisesti ikääntyvän ihon hoitoon. Viinimarjoja sisältävät tuotteet tekevät ihosta sileämmän ja kiinteämmän – eli iho näyttää nuorekkaalta niin pitkään kuin mahdollista. Iho saa joustoa ja täydellistä kosteutusta.

Mansikat – smoothien sijaan mansikoita voi lisätä kasvonaamioon tai hiusnaamioon. Viattomalta näyttävät mansikat sisältävät runsaasti vitamiineja sekä bakteerien kasvua estäviä ainesosia. Ei siis ihme, että mansikkaa löytää usein suihkusaippuoista, voiteista ja hiustuotteista. Mansikat vähentävät talituotantoa ja ehkäisevät siten ihon öljyisyyttä. Lisäksi marjat vähentävät värivirheitä ja nopeuttavat ihon uusiutumista. Mansikkaa sisältävät kauneustuotteet ovat ihanteellisia kuivien ja elottomien hiusten hoitoon, sillä lopputuloksena on kiiltävät ja ravitut hiukset.

Sitrushedelmät – sensaatiomaisia kesällä, etenkin kun tarvitsemme hieman raikkautta. Niiden energiaa ja raikkautta tuova tuoksu löytyy monista kevät- ja kesätuotteista. Tuoksu ei kuitenkaan ole ainoa positiivinen ominaisuus sitrushedelmissä. Tavallinen sitruuna sisältää runsaasti ihoa vaalentavaa ja hauraita verisuonia vahvistavaa C-vitamiinia. Sitruuna on nuorentava ainesosa, koska se stimuloi kollageenituotantoa. Tämän takia sitrushedelmiä sisältäviä tuotteita suositellaan sekä raitistamaan, nuorentamaan että kaunistamaan ihoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *