Ylös

Vihreä savi – tyypit, ominaisuudet ja käyttö

Mukaan OLAVI

Vihreässä savessa on antibakteerisia ominaisuuksia, jonka takia se sopii loistavasti ongelmaihon hoitoon. Vihreään saveen pohjautuvat kasvonaamiot vähentävät ihon kiiltoa, silottavat ihoa, toimivat antiseptisesti ja ehkäisevät kauneusvirheiden syntymistä. Mitä ominaisuuksia, ainesosia ja käyttötapoja virheällä savella on? Mitä vihreitä savityyppejä on olemassa ja miten kotona voi tehdä kasvonaamion vihreällä savella?

Vihreä savi – ominaisuudet

Vihreällä savella on – kuten nimi kertoo – vihertävä sävy, joka johtuu sen sisältämistä rautaioneista. Savea saadaan Ranskasta ja Yhdysvalloista löytyvistä syvistä silika-alumiinikerrostumista. Tätä suosittua savityyppiä suositellaan erityisesti öljyiselle ja aknealttiille iholle.

Vihreää savea voi käyttää sekä ulkoisesti että sisäisesti. Juotavan muodossa se tukee ruoansulatusjärjestelemän taistelua erilaisia vaivoja vastaan sekä hoitaa suu-tulehduksia.

Vihreä savi – tyypit

Vihreitä savityyppejä on kaksi – montmorilloniitti ja illiitti.

Montmorilloniittiä kaivetaan Ranskan eteläosissa. Nimi tulee Montmorillonin alueelta, josta se alun perin löydettiin. Montmorillon sisältää 20 mineraalisuolaa ja lukuisia hivenaineita sekä ravintoaineita.

Illiittiä kaivetaan Yhdysvalloissa, erityisesti Illinoisin osavaltiossa. Vaikka se sisältää vähemmän arvokkaita ainesosia kuin montmorilloniitti, myös se hoitaa ihoa ja hallitsee ihossa tapahtuvia prosesseja.

Molempia savityyppejä saa verkosta ja kivijalkakaupoista lähes samaan hintaan. Tuotetta ostaessa sen väriin tulisi kiinnittää erityistä huomiota – sen tulisi olla selkeän vihreä – beigemäinen tai harmahtava väri kertoo tuotteen huonosta laadusta. Lisäksi pitkä kestävyys ja lisäaineeton sisältö (etiketissä lukee ”100% vihreää savea”) ovat myös tärkeitä.

Vihreä savi – sisältö

Vihreä savi sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä ravintoaineita sekä hivenaineita. Silikoni nopeuttaa ihon paranemisprosesseja ja hallitsee talituotantoa, magnesium hidastaa ihon ikääntymistä ja ehkäisee allergisia reaktioita sekä tulehduksia. Kalsium stimuloi solujen uusiutumista ja jättää ihon kiinteäksi sekä kosteutetuksi ja seleeni kiinteyttää myös ihoa, vähentää värivirheitä, parantaa ihon omaa UV-suojaa ja toimii bakteereja sekä sieniä vastaan. Magnaani suojaa vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta ja vähentää ihon kireyttä (silottaa ryppyjä) ja fosfori tukee solujen uusiutumista sekä hallitsee ihon pH-tasapainoa. Kupari säätelee talirauhasten toimintaa, tuo happea ihosoluille ja tekee ihosta joustavan. Rauta parantaa kollageenituotantoa ja nopeuttaa vaurioituneiden solujen elvytystä.

Vihreä savi – vaikutukset

Vihreä savi sisältää runsaasti hivenaineita, jonka ansiosta se sopii etenkin ongelmaiholle. Säännöllisesti käytettynä se tasapainottaa talotuotantoa ja sen myötä vähentää ihon rasvaisuutta sekä pienentää ihohuokosia. Lisäksi siinä on antibakteerisia ja sienitulehduksenvastaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta punertavat läikät vähenevät, iho puhdistuu ja myrkyt poistuvat. Lisäksi savi nopeuttaa tulehdusten paranemista, vaalentaa ja tasapainottaa ihosävyä sekä silottaa ihon pintaa. Vihreä savi kiinteyttää ja tuo happea iholle ja sen myötä hidastaa ikääntymisprosesseja. Reisiin levitettynä savi vähentää selluliittia.

Vihreä – käyttö

Vihreässä savessa on hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin.

Selluliittinaamio

Vihreää savea voi levittää reisiin ja muihin kehonosiin – siellä se vähentää selluliittia, parantaa verenkiertoa ja kiinteyttää. Mikäli iholla on tapana kuivua, naamioon tulisi lisätä muutama tippa eteeristä öljyä. Naamion levityksen jälkeen reisien ympärille kannattaa kietoa muovia ja odottaa noin 15 minuuttia, mieluiten lämpimän peiton alla. 15 minuutin kuluttua saven voi pestä pois.

Kuorinta

Savea ei tarvitse huuhdella pois iholta heti, vaan sen avulla voi suorittaa hellävaraisen kuorinnan. Jauhe on niin hienoa, että se ei ärsytä ihoa mutta irrottaa kuolleita ihosoluja täydellisesti.

Kylpyjauhe

Kylpyyn voi lisätä vihreää savea. Kylvyn tekemiseksi kylpyammeeseen voi kaataa noin puoli lasillista vihreää savea juoksevan veden alla.

Hiuksia pesevä tahna

Tahnan luomiseksi savea sekoitetaan veteen. Tuloksena olevaa tahnaa levitetään kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan ja hierotaan 2-3 minuuttia. Seos imee itseensä kaikki epäpuhtaudet ja talia, vahvistaa hiusten juuria sekä kuorii päänahkaa hellävaraisesti.

Puhdistava naamio

Tässä muodossa käytetty savi ja sen tuomat vaikutukset näkyvät välittömästi: ihosta tulee vaaleampi ja sileämpi.

Miten voi vihreän saven avulla voi tehdä puhdistavan kasvonaamion?

Naamion tekeminen vihreästä savesta on todella helppoa. Tekemiseen ei kuitenkaan tulisi käyttää metallisia apuvälineitä tai aterimia, sillä ne vähentävät vihreän saven hoitavia ominaisuuksia.

Puhdistavan naamion tekemiseksi osa vihreästä savesta kaadetaan puhtaaseen astiaan. Kasvojen ja kaulan peittämiseksi yksi ruokalusikallinen savea riittää. Saveen lisätään pieni määrä vettä, mieluiten tislattua tai pullosta tulevaa. Ainesosia sekoitetaan, kunnes lopputulos on paksu tahna. Käytä sormea, lastaa tai harjaa ja levitä tahna kasvoille, kaulalle ja/tai kaula-aukon kohdalle. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia mutta älä anna saven kuivua kokonaan. Kuivumisen ehkäisemiseksi naamion päälle voi suihkuttaa hydrolaattia tai terveyslähdevettä silloin tällöin. Lopuksi naamio pestään pois haalealla vedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *