Ylös

Karvanpoisto – tietotaito

Mukaan OLAVI

depilacion-laserJos haluat poistaa epätoivottuja karvoja, aloita kuorimalla kuolleet ihosolut ja poistamalla kaikki epäpuhtaudet. Ihosta tulee sileä, ja karvat paljastuvat. Jos käytät ladysheiveriä, varmista että se on uusi, tai sterilisoi se ensin. Älä koskaan ajele karvojasi kun iho on kuiva. Se saattaa olla todella kivuliasta, ja saat todennäköisesti punaisia, kutiavia kohtia.Ihanteellinen tilanne on, jos voit ottaa kuuman kylvyn ennen karvojenpoistoa. Niistä on hyvin hankala päästä eroon, kun ne ovat jäykkiä. Jos olet vähintään 10m minuuttia lämpimässä vedessä, niin ihostasi ja epätoivotuista karvoista tulee pehmeämpiä ja elastisempia.

Oikean terän valinta saattaa tehdä suuren eron lopputulokseen

Osta terä, joka on tarkoitettu naisten herkälle iholle, mutta on tarpeeksi terävä poistaakseen kaikki karvat. Olisi ihanteellista, että terän pää on liikkuva, ja säädettävissä ajeltavalle alueelle. Lisää ohut kerros sheivausgeeliä tai vaahtoa puhtaalle, märälle iholle. Jos ostat miesten geeliä, sääresi ja muut paikat eivät tuoksu kovin naiselliselle. Jos käytät epillaattoria, älä kastele ihoa. Karvat kerääntyvät paremmin, kun iho on kuiva.

Kuinka iho valmistellaan laserkarvanpoistoon?

Ensinnäkin, toimenpide tehdään kauneushoitolassa, mieluiten talvella tai aikasin keväällä, kun iho ei ole ruskettunut. Optimaalinen karvan pituus on 2-3 mm ihon pinnasta. Älä lisää rasvaa tai vartalovoidetta alueille, jotka haluat käsiteltävän. Älä myöskään käytä vartalonkuorintaa, tai muuta kemiallista kuorintaa ainakaan kahta viikkoa ennen toimenpidettä. Karvasi tippuilevat vielä kaksi viikkoa ensimmäisen käynnin jälkeen. Pysyvän tuloksen saamiseksi hoitokäyntejä tulee olla ainakin 6. Laser on yksi kalleimmista karvanpoistotavoista. Vartalonosasta riippuen, yksi hoitokäynti saattaa maksaa 50 €:stä ylöspäin.

Monet naiset valittavat pienistä, punaisista näpyistä tai ihottumasta pari tuntia karvojen ajelun jälkeen. Ymmärräthän, että kun poistat karvat juurineen, ihoosi jää pieni aukko. Yleinen virhe on lisätä kosteusvoidetta, rasvaa tai aurinkovoidetta juuriajellulle iholle, jolloin ihohuokoset tukkiutuvat. Vartalo reagoi välittömästi luomalla tulehduksen ja punaisia pisteitä. Kun olet poistanut karvat, pidättäydy lisäämästä mitään voidetta ihollesi pariin tuntiin, jotta ihollasi on aikaa parantua. Jos haluat käyttää itseruskettavaa, odota seuraavaan päivään asti, tai ihosi on täynnä tummia pisteitä ajellulta alueelta.

Tee-se-itse sheivausvaahto

Kuten jo tiedät, ei ole suositeltavaa ajella ihokarvoja, kun iho on kuiva. Tiesitkö, että voit tehdä itse sheivausvaahtoa? Sekoita kupilliseen vanhaa shampootasi pari ruokalusikallista tavallista hiustenhoitoainettasi, ja hieman kookosöljyä. Sekoita hyvin, ja kaada pulloon. Halutessasi voit lisätä eteerisiä öljyjä, jotka toimivat antiseptisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *