Ylös

Onko vegaani-kauneustuotteet käyttämisen arvoisia?

Mukaan OLAVI

Vegaanit mielletään usein ryhmäksi fanaatikkoja, jotka kahlitsevat itsensä puihin puolustaakseen arvojaan. He eivät syö lihaa, tai mitään eläinperäistä, vaan myös käyttävät erityisiä kauneustuotteita joita ei ole testattu eläimillä. Vegaanit eivät käytä munia, juustoa, hunajaa tai jogurttia. Vastoin yleistä luuloa, käytettäväksi jää paljon muita ruoka-aineita.

Normaali vegaaniruokavalio sisältää kasviksia, hedelmiä, soijaa ja tofua. Vegaanit väittävät, että minkä tahansa maun voi luoda luonnollisista, kasviperäisistä aineksista. Eden lihan maku ei ole ongelma. Se vaatii tofua, yrttejä ja paljon mielikuvitusta. Ihonhoitotuotteissa ei saa olla silkkiä, eläinrasvaa, lanoliiniä tai mehiläisvahaa. Suositut vegaani kauneustuotteet voivat sisältää kasvien eteerisiä öljyjä ja mineraalimutaa. Edes tärkeintä ei ole raaka-ainelista, vaan se, että tuotetta ei ole testattu eläimillä kliinisesti.

Useat kosmetiikkafirmat käyttävät haavoittuvaisia eläimiä tarkistaakseen että myyntiin julkaistava tuote on turvallinen ja tehokas. Testaajan osa voi olla hyvin kivulias ja terveydelle haitallinen, jonka takia ihmiset eivät ole halukkaita ottamaan osaa siihen. Sen sijaan eläinraukat, jotka eivät voi taistella vastaan, joutuvat altistetuiksi. Kuinka tarkistaa, että tuote on vapaa tästä julmuudesta? Kaikki kauneustuotteet joita ei ole testattu eläimillä, on merkitty vegaanimerkillä tai kuvalla loikkaavasta pupusta. Useimmat ihmiset tietävät, että saippua ja hammastahna voi sisältää useita ainesosia joita ei voi kutsua terveelliseksi tai turvalliseksi. Normaalista hammastahnasta löytyy myrkyllistä fluoridia.

FDA:n mukaan fluoridi voi vahvistaa hampaita ja ehkäistä reikien syntymistä. Tosiasiassa, liika fluoridi aiheuttaa värjäymiä hampaisiin, alentaa immuunijärjestelmän toimintaa, vahingoittaa hermostoa ja aiheuttaa monia syöpiä. Orgaaninen hammastahna sen sijaan sisältää niinkin vähän kuin 4:ää ainesosaa, ja on tuplasti tehokkaampi plakkia vastaan. Äärimmäisen haitalliset parabeenit ovat normaaleja kaupallisissa kauneustuotteissa. Monet eivät tiedä, että liika altistuminen parabeeneille aiheuttaa useita iho-ongelmia ja tulohduksia. Voit siis joko jatkaa normaalien tuotteiden ostoa, tai valita pupun kuvalla varustetun, mikäli haluat pysyä vahvana ja terveenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *