Ylös

Miten ruusuvettä tehdään? RUUSUVESI – ominaisuudet ja tarkoitus

Mukaan OLAVI

Ruusuvedessä on puhdistavia ominaisuuksia ja se lievittää ihon ärsytyksiä sekä nuorentaa. Tästä syystä sitä käytetään usein kauneushoitoloissa kasvojenhoidossa. Lisäksi se on lähes pakollinen osa rentouttavia kylpyjä. Mitä muita ominaisuuksia ja käyttötapoja ruusuvesi tarjoaa ja miten sitä voi tehdä itse?

Miten ruusuvettä tehdään?

Ruusuvesi on ruusunlehtien tislauksesta yli jäävä neste. Vaikka se on periaatteessa pelkkä ruusuöljyn sivutuote, siinä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Tuoksu on hennompi kuin ruusuöljyn. Ruusuvesi tehdään usein damaskonruususta ja harvemmin provenceruususta tai ranskalaisesta ruususta.

Miten ruusuvesi toimii?

Ruusuveden pH-arvo on muiden luonnollisten hydrolaattien tavoin lähellä ihon luonnollista pH-arvoa. Vesi sisältää runsaasti bioflavonoideja, mukaan lukien kversetiinia. Bioflavonoidit ovat ainesosia, jotka antavat kasveille niiden värin ja ruusuvedelle sen antioksidanttiset ominaisuudet. Lisäksi ruusuvesi sisältää betakaroteenia, jonka ansiosta se on antiseptinen, tulehduksenvastainen ja rauhoittava tuote. Veden sisältämät B-vitamiinit vähentävät ihon kireyttä ja keratinisaatiota. C- ja E-vitamiinit kosteuttavat ihoa ja hidastavat ryppyjen muodostumista. Lisäksi C-vitamiini vahvistaa verisuonia.

Ruusuvesi sisältää eteerisiä öljyjä, jotka aiheuttavat veden hennon tuoksun. Öljyissä on myös aromaterapeuttisia ominaisuuksia ja ne parantavat oloamme.

Ruusuveden rauhoittavan ominaisuuden ansiosta se sopii aknealttiista ihosta kärsiville. Mainittakoon myös, että ruusuvesi voi tukea aknen hoitoa mutta sen ei tulisi olla koko hoidon perusta. Lisäksi ruusuvesi puhdistaa ihoa ja parantaa ihonsävyä antaen iholle terveen värin. Se on ihanteellinen kasvovesi jokaiselle ihotyypille, sillä se ei häiritse ihon luonnollista suojaavaa hydrolipidikerrosta.

Ruusuvesi – ominaisuudet

Ruusuvesi parantaa ihon sävyä ja väriä, puhdistaa, kosteuttaa, silottaa ja pehmentää. Lisäksi siinä on antiseptisiä ja tulehduksenvastaisia ominaisuuksia. Ruusuvesi rauhoittaa ärsyyntynyttä ihoa, vähentää punotusta ja aknea, vaalentaa ihoa ja minimoi kauneusvirheitä. Vesi myös tasapainottaa ihon hapanta pH-tasoa. Haluamme myös mainita, että ruusuvesi parantaa mielentilaa ja antaa energiaa. Sitä sisältäviä kauneustuotteita löytyy lähes kaikista kaupoista. Ne ovat usein anti-aging ja anti-wrinkle -tuotteita. Ruusuvesi ravitsee tehokkaasti herkkää ihoa ja siksi sitä myös suositellaan erityisesti herkän ihon hoitoon.

Ruusuvesi – käyttö

Ruusuvesi iholle

Ruusuvettä löytyy monista eri ihotyypeille suunnatuista voiteista ja kasvonaamiosta: se puhdistaa normaalia ihoa, auttaa hallitsemaan öljyisen ihon talituotantoa ja rauhoittaa herkkää ihoa. Lisäksi se tukee haavojen ja auringonpolttamien paranemista ihotyypistä huolimatta.

Ruusuvesi hiustenlähtöön

Ruusuvesi on arvokas lisä hiustenhoitotuotteissa. Säännöllinen käyttö vähentää päänahan tulehdusta ja nopeuttaa verenkiertoa sekä hiusten kasvua.

Ruusuvesi uupumukseen ja masennukseen

Aina, kun on hermostunut tai väsynyt olo, voimme käydä ruusuvesikylvyssä. Se parantaa mielentilaa ja rentouttaa. Koska mielentilamme usein näkyy ulkonäössämme, kylpy piristää sekä mieltä että kasvoja. Näytämme lopulta eloisammilta ja sen seurauksena myös nuoremmilta.

Ruusuvesi päänsärkyihin

Jokainen meistä on kokenut päänsäryn ainakin kerran elämässään. Lääkkeet auttavat kipuun nopeasti mutta vaikuttavat myös kehoon. Onneksi on helpompia tapoja päästä eroon migreenistä, esimerkiksi ruusuvedellä kastettu kylmä haude. Pistä haude pään päälle ja odota 45 minuuttia. Odotuksen jälkeen kivun tulisi olla poissa.

Ruusuvesi hampaille

Iensairauksia hoitavat hammaslääkärit suosittelevat ruusuvettä. Ruusuvedellä kastetut vanulaput kääröjen sisällä toimivat hyvin ientulehdusten kohdalla. Huuhtelu lämpimällä ruusuvedellä on yhtä tehokasta. Säännöllinen käyttö lievittää ientulehdusta, vahvistaa hampaita ja korjaa epämiellyttävät hajut.

Ruusuvesi – miten se tehdään?

Ruusuveden valmistamiseen tarvitaan noin 250 grammaa ruusunlehtiä. Niiden on oltava puhtaita, eli ilman mitään hyönteismyrkkyjä. Terälehdet kannattaa kerätä jo aamulla. Ota suuri siivilä ja huuhtele terälehdet vahvalla kylmällä vesisuihkulla. Aseta ne seuraavaksi ohuen puuvillaliinan päälle ja kasaa pussiksi. Aseta pussi lasikulhoon ja kaada kiehuvaa vettä kulhoon niin, että pussi juuri ja juuri peittyy. Peitä kulho foliolla ja kiinnitä folio kuminauhalla. Anna seoksen jäähtyä yön yli. Aamulla vesi kaadetaan purkkiin ja loput puuvillakankaasta puristetaan myös purkkiin.

Valmista ruusuvettä voi säilyttää suljettuna jääkaapissa enintään kaksi viikkoa. Pakastettuna se säilyy pienessä astiassa noin kuusi kuukautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *